Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ – Αποφάση για κινητικότητα

η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ τα είχαν βρεί με την κυβέρνηση για την αξιολόγιση δομών και την "εθελουσία κινητικότητα".Σήμερα, 17/12 στο ΔΣ γκρινιάζουν, ότι η τροπολογία που ήρθε στη βουλή δεν είναι όπως ακριβώς τα είχανε πει,αλλά πριν προλάβουν να βγάλουν το ψήφισμα ο κ. Γρηγοράκος έστελνε τα mail στους ΟΤΑ. Μιλά για αξιολόγιση με βάση Μελέτη που έγινε με τη συμφωνία της ΚΕΔΕ!!!

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ – Αποφάσεις για ΔΕΗ, κινητικότητα και ΕΣΠΑ

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

.....................................................................................................................................................
Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας, το οποίο προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την καταρχήν συμφωνία. Καλεί την Κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις της ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει πρότυπο για τον εξορθολογισμό του υπάρχοντος προσωπικού από τους Δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε Δήμους που έχουν ελλείψεις, περιορίζοντας την γραφειοκρατία και τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα υπάρχουν.
Απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών είναι το ζητούμενο, τονίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ώστε να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους από μελλοντικές οριζόντιες πολιτικές που είναι άδικες για τους ίδιους και διαλύουν τις υπηρεσίες των Δήμων.
Τέλος, τονίζει ότι η συγκεκριμένη διάταξη διασφαλίζει με τον ασφαλέστερο τρόπο την αποτυχία εφαρμογής της εθελούσιας κινητικότητας, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το πρότυπο για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

1 σχόλιο:

 1. δημοσίευμα Τετάρτη 18/12 :Νύχτα, μαθαίνει η στήλη, στάλθηκαν από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα (Λεό) Γρηγοράκου τα mail για το πλεονάζον προσωπικό προς τα γραφεία των δημάρχων.

  Η στήλη δεν μπορεί να γνωρίζει αν η περίφημη ομάδα Ραπακούλια ολοκλήρωσε το έργο της αργά ή απλώς ο (πονηρός) Λεωνίδας ήθελε να πιάσει στον ύπνο τους δημάρχους.

  Γεγονός, πάντως, είναι ότι το πέτυχε. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι με αποτέλεσμα το θέμα να μην συζητηθεί ούτε στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών χθες το πρωί ούτε, λίγο αργότερα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

  Μάλιστα, φαίνεται ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το θέμα αυτό πάει εκ των πραγμάτων μετά τα Χριστούγεννα.

  Εκτός όμως από το να τους πιάσει στον ύπνο, ο Λεωνίδας πέτυχε και κάτι άλλο: Να εξαγριώσει τους αιρετούς αλλά και τους εργαζόμενους στους δήμους. Και τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή