Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ :Η Δημοτική αρχή Μαρκόπουλου παραιτείται από το ένδικο μέσο της εφέσεως


           
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                    Μαρκόπουλο, 31/12/2013
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                               
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ


Μία από τις σημαντικότερες δικαστικές μάχες στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κερδήθηκε από τον Δήμο Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας ενημερώνει, ότι προ ολίγων ημερών, κερδήθηκε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες νομικές μάχες στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, καθώς ο Δήμος μας, ανήκει στους τέσσερις (4) μόλις Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, που κέρδισε υπόθεση τακτικής αγωγής, Συμβασιούχων Υπαλλήλων!

Εικοσιένα (21) Συμβασιούχοι Υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν κερδίσει αρχικά τη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων, κατάφεραν να αποσπάσουν τη θετική απόφαση του Δικαστηρίου, όσον αφορά στην τακτική αγωγή που είχαν καταθέσει, κάνοντας έτσι το αποφασιστικό βήμα, προκειμένου να λήξει επιτέλους η εργασιακή τους ομηρία, η οποία ξεκινά από πέντε (5) χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων, ξεπερνά και τα δέκα (10) χρόνια!

Η Δημοτική Αρχή, στάθηκε εξ αρχής στο πλευρό των Συμβασιούχων Υπαλλήλων, στηρίζοντας τους με κάθε τρόπο.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε την πολιτική βούλησή της, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται στην πλειοψηφία τους, στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και της ύδρευσης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, να παραμείνουν σ’ αυτόν, γιατί η ενδεχόμενη απουσία τους, θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή, θα καταστήσει τελεσίδικη και αμετάκλητη την απόφαση του Δικαστηρίου, μέσω της παραίτησής της από το ένδικο μέσο της εφέσεως. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θα χρειαστεί αρχικά η σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, ενώ θα ακολουθήσει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, με την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχοντας κερδίσει την μεγαλύτερη και κρισιμότερη των δικαστικών μαχών, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος, προκειμένου οι εικοσιένα (21) αυτοί Συμβασιούχοι Υπάλληλοι, να αποκτήσουν Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου και να μη χάσουν τη δουλειά τους, εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης, που καθιστά πολύ δύσκολη, εάν όχι αδύνατη, την εύρεση μίας νέας θέσης εργασίας. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Μαρκοπούλου, παίρνει μια βαθιά ανάσα, καθώς εξασφαλίζει καθ’ αυτόν τον τρόπο, το στοιχειωδώς απαραίτητο για τη λειτουργία του, προσωπικό.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.
1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και καλή Χρονιά. Κατι αντίστοιχο δεν θα μπορούσε να γίνει και με τον ΕΔΣΝΑ, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή