Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ..


ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ .

Με υποτιθέμενη μελέτη το υπουργείο σε συμφωνία με την ΚΕΔΕ καθορίζει χιλιάδες εργαζόμενους ως πλεονάζον προσωπικό από τους δήμους σε νευραλγικούς τομείς καθαριότητα, πράσινο, κοινωνικές δομές τεχνικές υπηρεσίες κ.α.. 
Στον δήμο μας καθόρισαν 62 εργαζόμενους ως πλεονάζον, ενώ ήδη 15 σχολικοί φύλακες και 20 δημοτικοί αστυνόμοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ενώ πιέζουν για απόλυση τους εργαζόμενους που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις στον αθλητικό οργανισμό και καθαριότητα.

Μη τολμήσουν μαύρες γιορτές θα κάνουμε έτσι κι αλλιώς εμείς …. Οι μέρες τους όμως, της συγκυβέρνησης, των Άθλιων υπαλληλίσκων της ΤΡΟΙΚΑ της Ε.Ε. και ΔΝΤ …θα είναι μετρημένες.
Σ. Ε. Δ. Α.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
τηλ.:2105277219 fax:210 5278052 , email: seda@cityofathens.gr -
 Ηλ.Δ/νση: www.seda.gr


Αθήνα : 17 - 12 -2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση διότι αυτά τα οποία λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, τις παραμονές των Χριστουγέννων επαληθεύονται.

Στην πρώτη κινητικότητα ο Δήμος διέθεσε πάνω από 100 άτομα, στη δεύτερη1.300 άτομα και τώρα στην τρίτη κινητικότητα φαίνεται ότι ζητάνε άλλα 670 άτομα.

Σε μία εξωφρενική αξιολόγηση δομών το Υπουργείο Εσωτερικών και μη λαμβάνοντας καν υπόψη την αξιολόγηση που είχε γίνει από τον Δήμο Αθηναίων και έχει ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ένα περίεργο πόνημα όπου :

1. Κάνει υπολογισμούς με στοιχεία του Ιουνίου του 2013 χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνταξιοδοτήσεις ή αυτούς οι οποίοι έφυγαν με άλλους τρόπους από τον Δήμο το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

2. Υπολογίζει στους εργαζόμενους του Δήμου συμβασιούχους του ΕΣΠΑ ή εποχιακούς της Κατασκήνωσης

3. Χρησιμοποιεί συντελεστές οι οποίοι είναι πρωτοφανείς.Με τους ίδιους συντελεστές και με τα ίδια κριτήρια κρίνει τις Σέρρες , την Καρδίτσα κ.λ.π. αλλά και τον Δήμο Αθηναίων.Ξεχάσανε μόνον ότι η Αθήνα είναι Πρωτεύουσα Νομού και Κράτους και την υπολόγισαν μάλλον ως Πρωτεύουσα επαρχίας ηπειρωτικού νομού.

4. Υπολογίζει στους εργαζόμενους τους συμβασιούχους χωρίς όμως να τους υπολογίζει στην κινητικότητα, η οποία θεωρεί ότι πρέπει να συμπεριλάβει μόνον τους Αορίστου και τους Μονίμους εργαζομένους του Δήμου.

5. Δεν υπολογίζει τα στοιχεία τα οποία του έδωσε ο Δήμος αλλά ούτε και αυτά τα οποία υπάρχουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.

Δεν γνωρίζουμε από πού πήρε τα στοιχεία το Υπουργείο τα οποία φαίνονται ευτράπελα εκ πρώτης όψεως όμως πιθανότατα θα αποδειχτούν τραγικά όσον αφορά την εργασιακή υπόσταση των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Δήμου.

Χωρίς να θέλουμε να προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες (διότι μόλις τώρα έγινε γνωστή η συγκεκριμένη μελέτη του Υπουργείου) καλούμε :

Α) τον Δήμαρχο Αθηναίων και γενικότερα τη Δημοτική Αρχή να απορρίψουν στον κάλαθο των αχρήστων τη συγκεκριμένη μελέτη και να εγκαλέσουν το Υπουργείο Εσωτερικών να για έλλειψη σοβαρότητος και υπευθυνότητος

Β) Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος θα κλείσει άμεσα χωρίς ορατό σημείο επαναλειτουργίας του εάν αυτή η μελέτη – αξιολόγηση ληφθεί υπόψη για οποιαδήποτε διαδικασία κινητικότητος.

Γ) ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ συγκαλεί αύριο Τετάρτη 18/12/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ζητά και από τα άλλα Σωματεία αφού ενημερωθούν να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση διότι δεν μπορεί να είναι μονίμως ο Δήμος στοχοποιημένος και ο αιμοδότης των επιταγών της Τρόικας και της πειθήνιας Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου