Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Μαρία Κανελλοπούλου: Κατηγορούμε την κοινωνική σας αναλγησία, την επένδυση σας στον κοινωνικό αυτοματισμό.. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ανάποδα

Η ομιλία της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής (εξαιρετική!!)Συγκλονιστική ήταν σήμερα, η βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλόπουλου, κατά την ομιλία της στο Κοινοβούλιο, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, εκφράζοντας το λαϊκό συναίσθημα!

"Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε(απευθυνόμενη στην κυβέρνηση) γιατί καταθέτουμε πρόταση
δυσπιστίας, και λασπολογείτε για δήθεν εσωκομματικά προβλήματα μας. Τι είναι η πατρίδα μας για εσάς;; Δυστυχώς για εσάς η πατρίδα μας, δεν είναι ούτε οι κάμποι, ούτε τα ψηλά βουνά, και κυρίως δεν είναι οι άνθρωποι της, οι άστεγοι, οι νέοι και οι ταλαιπωρημένοι...."

Και συνεχίζει: "Ακούστε κύριοι, επειδή η αγανάκτηση ξεπερνά την δυσπιστία. Επειδή το πρόβλημα του Ελληνικού λαού δεν είναι η πίστη του προς εσάς, αλλά το πως θα απαλλαγεί μια και καλή από εσάς. 

"Δεν δυσπιστούμε απλώς....ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!"

Έπειτα έκανε λόγο για «κοινωνική αναλγησία με στόχο την ολική εξαφάνιση», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κοινωνικό εμφύλιο και τη θλιβερή θεωρία των δύο άκρων». "Κατηγορούμε τα Syccess Story σας, ενώ όχι μόνο δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ έχει φράξει από τις πολιτικές λιτότητας και έχετε παραδώσει την χώρα σε ξένα κέντρα. Δυστυχώς στήσατε και επιβάλλατε, με το χειρότερο τίμημα,  έναν μηχανισμό σωτηρίας.....ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....."

" Πουλάτε την χώρα μας, τα εργαλεία ανάπτυξης της, την πάγια υποδομή της,  τις ζωές μας, ακόμα και την ιστορία μας. Φτάσατε στο σημείο να εντάξετε στο ΤΑΙΠΕΔ το σκοπευτήριο της Καισαριανής, το κολαστήριο της Μπουμπουλίνας 18, όπου η αληθινή, ασυμβίβαστη γενιά του Πολυτεχνείου, έχυσε πραγματικό, κόκκινο αίμα. Δεν ξεπουλάτε ιστορικά κτίρια για αναπτυξιακούς λόγους, καταργείτε την ιστορική μνήμη και το κάνετε συνειδητά με ταπεινωτικό οικονομικό αντίτιμό, και μετά με κροκοδείλια δάκρυα απορείτε γιατί οι νέοι μας στρέφονται στον φασισμό"

Και κλείνει με αναφορά στην Αχαία, την οποία εκπροσωπεί: "Ξεπουλάτε το λιμάνι της Πάτρας, ξεπουλάτε το παλιο Δημοτικό Νοσοκομείο, διαλύεται το πανεπιστήμιο Πατρών, αφήνετε αποκλεισμένα τα ορεινά χωρία μας, κόβεται η πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία μας, καταδικάζετε σε μαρασμό τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, κλείνοντας νοσοκομείο, ΙΚΑ, εφορία τα δικαστήρια. Ετοιμάζεστε να κλείσετε την ΕΒΟ στο Αίγιο, και να φορολογήσετε τα χωράφια"

"Είμαστε η Αριστερά, και παρά τον οδοστρωτήρα του Μνημονίου, ποτέ δεν θα το βάλουμε κάτω, ποτέ δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να ονειρευόμαστε. "


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/11/video_6089.html#ixzz2kAG47Vn3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου