Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ Χ.Α.Δ.Α. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ;;;;;


Τη Δευτέρα 19-11-2012, μετά από καταγγελία ιερωμένου της περιοχής για έντονη δυσοσμία από δεκαημέρου, στην περιοχή του Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων, μέλη της "Επιτροπής Αγώνα Φυλής για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής", μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν τα εξής:

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΔΙΤ: Αρμέγοντας Κράτος και Πολίτες ή ο νέος ρόλος της αυτοδιοίκησης κατά Φούχτελ

Τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ!!! 
Οι πολίτες και οι ΟΤΑ; Αυτοί  μόνο  πληρώνουν.
Οι αποφάσεις είναι στο χέρι της Κυβέρνησης, του Γ. Σγουρού  και της task force του Ραϊχενμπαχ!!!
Αυτός ακριβώς είναι ο νέος ρόλος της αυτοδιοίκησης κατά Φούχτελ, που ο κ. Σγουρός και η κυβέρνηση βιάζονται να καθιερώσουν!



Ο  Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός καλεί τη Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ,  Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 8.00 πμ, να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό των 4 μονάδων επεξεργασίας. Είναι η πρώτη δεσμευτική πράξη των διαγωνισμών   για τις  ΣΔΙΤ με τη μέθοδο του Ανταγωνιστικού  Διαλόγου. Η καρδιά της ιστορίας ΣΔΙΤ-Ανταγωνιστικός διάλογος είναι ότι "τα τεύχη διαγωνισμού συντάσσονται σε συνεργασία των επενδυτών με τη  διοίκηση (του ΕΔΣΝΑ στη προκειμένη περίπτωση ) " με ότι αυτό συνεπάγεται.!!!
Που είναι η εισήγηση για τη συζήτηση της Δευτέρας; Τι  λένε τα τεύχη του διαγωνισμού, ποιος είναι ο συντάκτης;;
Μόνο ο κ. Σγουρός  γνωρίζει !!! Και καμία αμφιβολία δεν έχουμε ότι η  Εκτελεστική Επιτροπή θα πει ΝΑΙ στην εισήγηση του Προέδρου, ακόμη και χωρίς να έχει διαβάσει ...
Λίγο αργότερα στις 11.00 πμ, συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ όχι για να αποφασίσει αλλά για να ενημερωθεί !!!
Μία ανάλογη  παράσταση ενημέρωσης εξελίχτηκε στις 8 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν η περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ζήτησε να συζητηθεί η διαχείριση απορριμμάτων.

Οι επικοινωνιακές αλχημείες  δεν μπορούν να κρύψουν  ούτε τα κίνητρα ούτε την ουσία για τις ΣΔΙΤ και τον ανταγωνιστικό διάλογο  στη διαχείριση απορριμμάτων που οδηγεί στην απόλυτη χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης  και τον εκφυλισμό της σε  μηχανισμό επιβολής και είσπραξης χαρατσιών σε όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Ξεκινάμε αναδημοσιεύοντας ένα άρθρο για την εμπειρία των  ΣΔΙΤ  και θα συνεχίσουμε με το  ειδικότερο θέμα   του Ανταγωνιστικού  Διαλόγου.

                                                                                                                                        Γ.Α.

δημοσιεύεται στο radiobubble.gr
ΣΔΙΤ: Αρμέγοντας Κράτος και Πολίτες