Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μια αναφορά στις διώξεις κατά του Άρη Πουλιανού


Το βρήκαμε τώρα και το αναδημοσιεύουμε. Έχει τη σημασία του, εξ άλλου τίποτα απ΄όσα ζούμε δεν είναι τυχαίο. Ας αναλογιστούμε ότι το ζητούμενο δεν είναι απλά η οικονομική υποδούλωση, είναι η εξαφάνιση της κοινότητας των Ελλήνων.  

Τα κατάφερε ο Βενιζέλος να διώξει τώρα, στα 88 του χρόνια, τον Άρη Πουλιανό, όταν τα 50 χρόνια της ζωής του τα ’φαγε σε έρευνες στο Σπήλαιο των Πετραλώνων κι έπρεπε γι’ αυτό να τιμωρηθεί!
Δεν αρέσει να έρχονται στο φως στοιχεία που συνδέουν τον ελληνικό χώρο  με τις απαρχές της παρουσίας και εξέλιξης του ανθρώπου. Αναφέρουμε δύο  από τα σημαντικά του επιτεύγματα  1) Τη μέτρηση με σύγχρονη μέθοδο του κρανίου του Ελληνοευρωπαίου αρχανθρώπου που βρέθηκε στο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής, ηλικίας 700.000 χρόνων.
2) Βρήκε και μέτρηση για τα στοιχεία της φωτιάς στον ίδιο χώρο, ηλικίας 1.050.000 χρόνων.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ο χορός των δις γύρω από τα σκουπίδια, ερήμην του λαού, πρέπει να σταματήσει!

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ... ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ...

αυτή την ίδια ώρα λοιπόν  οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού (αλήθεια πόσοι είναι μέσα σ΄αυτό;) ανενόχλητοι στήνουν τις μπίζνες της επόμενης μέρας με τα σκουπίδια και δεκάρα δεν δίνουν αν έχουν γύρω τους  στρατιές εξαθλιωμένων.Όσο πιο πολλοί τόσο καλύτερα, όλοι αυτοί αύριο θα διαλέγουν σκουπίδια  για ένα πιάτο φαϊ !

Την Πέμπτη ψηφίστηκε στη Βουλή  το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση των αποβλήτων.
Τι σημαίνει αυτό:
  ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ  Η ΟΔΗΓΙΑ 98, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ 
 ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΊΤΑΙ η Οδηγία 2001/42/ΕΚ που ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο μέσω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με α.π. ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ.107017/28.8.2006 για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικής  Εκτίμησης με δημόσια διαβούλευση  και συμμετοχή του κοινού στα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων πριν αυτά ξεκινήσουν να υλοποιούνται.

Στη τελική Σχεδιάζει , νομοθετεί , αποφασίζει ο Υπουργός ΠΕΚΑ .

Ο κύκλος των απαραίτητων νομοθετικών παρεμβάσεων κλείνει με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή :
1. Οι οφειλές των ΟΤΑ προς τον οικείο ΦοΔΣΑ  παρακρατούνται υποχρεωτικά από τη ΔΕΗ Α.Ε ή τον εναλλακτικό προμηθευτή από τα έσοδα του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού που αναλογούν στο δήμο και αποδίδονται στο δικαιούχο ΦΟΔΣΑ
2.Στις περιπτώσεις που οι ΦοΔΣΑ  συνάπτουν συμβάσεις σύμπραξης, για την ασφάλεια των συμβάσεων αυτών, επιτρέπεται να εκχωρούν έσοδά τους.
3. Νομοθετείται η απόλυτη υποβάθμιση του ρόλου  του Διοικητικού Συμβουλίου των ΦοΔΣΑ.  Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή έχουν την απόλυτη εξουσία  για  όλες τις αποφάσεις, πλην εγκρισης προϋπολογισμού και Οργανισμού Υπηρεσίας.
4. Τέλος, επειδή το πάθημα έγινε μάθημα, (βλέπε περιπέτεια της επιχείρησης Προγραμματικής Σύμβασης ΕΣΔΚΝΑ-Περιφέρειας με το Ελεγκτικό Συνέδριο), νομοθετείται το δικαίωμα της Εκτελεστικής Επιτροπής να  παραχωρεί τις αρμοδιότητες   της Προϊσταμένης αρχής ή και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας για τις μελέτες, τις υπηρεσίες και τα έργα  στην οικεία περιφέρεια ύστερα από σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη. 
 Με την ίδια  διαδικασία, μπορεί η οικεία περιφέρεια να παρέχει διοικητική και τεχνική υποστήριξη στον  ΦοΔΣΑ, όταν αυτός ενεργεί ως Αναθέτουσα αρχή   
Όλα τα παραπάνω   εφαρμόζονται αναλόγως και στον Ειδικό διαβαθμιδικό σύνδεσμο της Αττικής
Συμπέρασμα : Όπου δεν τα βρίσκουμε με τους ΦοΔΣΑ πάμε στις Περιφέρειες και τανάπαλιν γιατί οι μελέτες είναι έτοιμες και τα έργα πρέπει για το καλό τους να προχωρήσουν.
Και ένα τελευταίο. Η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ μάλλον έχει την τιμητική της στο σχέδιο νόμου. Παραμένει να λειτουργεί ως έχει και της αναγνωρίζεται  αρμοδιότητα  Περιφερειακού ΦοΔΣΑ.

Βέβαια  έχουμε δημοκρατία και  τα νομοσχέδια συζητούνται, έχουμε  και εκλεγμένα όργανα και τελικά οι νόμοι λένε "μπορεί να παραχωρεί...", "μπορεί να  αποφασίζει..." κλπ κλπ δεν λένε υποχρεούται . Συμπέρασμα:  Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για όλους.
Υπάρχει πάντα και η  ατομική ευθύνη, όσο και αν κάποιοι θέλουν να την ξεχνάνε! 

ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ... ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ... Ο σκοτεινός χορός των δις γύρω από τα σκουπίδια, ερήμην του λαού, πρέπει να σταματήσει!

Οι παίκτες (κομματικοί και «εθελοντικοί», κρατικοί και ιδιωτικοί, μικροί και μεγάλοι, παρθένες, ημιπάρθενες και πόρνες), οι σκοποί, τα μέσα, οι διαδρομές, οι συμμαχίες ( πρόσκαιρες ή στρατηγικές) και, τέλος, τα κινήματα βάσης θα καταδειχτούν και θα αξιολογηθούν.
Ο χορός των πολιτών θα συνεχιστεί … 

•             Δημιουργείται  μανδύας νομιμότητας για  την άμεση υλοποίηση των διαγωνισμών που έχουν δρομολογήσει για την Αττική και όλη την Ελλάδα : Επεξεργασία-Ενεργειακή αξιοποίηση για το σύνολο των  σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.
•             Διευκολύνεται η  λειτουργία αυτών των μονάδων, με χρηματοδότηση από τα δημοτικά τέλη, με επιδότηση ως ΑΠΕ ακόμη και με εισαγωγή απορριμμάτων .