Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Eνημέρωση των συναδέλφων στον ΕΔΣΝΑ-μόνιμων και συμβασιούχων

Συνάδελφοι,
Χτες, Τρίτη 10-1-12, έγινε η 1η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ για το νέο χρόνο,  με παρόντα περισσότερα από 35 μέλη. Ήταν  μια διαδικασία αντίστοιχη με συνεδρίαση της επταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΣΔΚΝΑ, ως προς τα θέματα που ασχολήθηκε, και  ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, για το επίπεδο συζήτησης και συμμετοχής των μελών, που διαμορφώνεται στο νέο Σύνδεσμο:
α) Γίνεται αισθητός ο  "διαβαθμιδικός" χαρακτήρας  του Συνδέσμου, δηλαδή η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπων από τους δήμους  και εκπροσώπων από το περιφερειακό συμβούλιο  Οι αυτοδιοικητικοί των ΟΤΑ  έχουν τη δική τους γλώσσα  και  κοινές αναφορές από την προηγούμενη παρουσία τους στη διοίκηση των δήμων αλλά και της ΤΕΔΚΝΑ. Οι του περιφερειακού συμβουλίου,  δεν έχουν κατ΄ανάγκη προηγούμενη σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού,  αλλά  δράση σε κοινωνικούς, επαγγελματικούς κλπ χώρους. Η συνεργασία και ο διάλογος μεταξύ τους  έχει  ενδιαφέρον.
β) Ο Πρόεδρος κ.Σγουρός προχώρησε σε πλήρη ανάγνωση ενώπιον των μελών και καταγραφή στα πρακτικά των εισηγήσεων. Το ίδιο έκανε και με μία σειρά επιστολών  που έστειλε χθες προς τα αρμόδια Υπουργεία για ζητήματα του Συνδέσμου, τις οποίες έθεσε σε γνώση  του ΔΣ.
Από αυτή την ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος,  κλείνοντας την συνεδρίαση, σημειώνω δύο αναφορές:
  •  Οι  οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΣΔΚΝΑ ξεπερνούν τα 74 εκατομμύρια ευρώ. (τελικά  η κουβέντα του Κουκουλόπουλου για 80 εκατ. δεν ήταν στον αέρα).
  • Σε  επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος στο Υπουργείο χθες το πρωί,  υπάρχει ειδική αναφορά στο θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων και στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την έγκριση  των ενταλμάτων από την Πάρεδρο.
Αμφιβάλλει κανείς πως  όταν  υπάρχουν  συνάδελφοι  που παραμένουν απλήρωτοι το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φωνάζουμε για να ταρακουνηθεί το σύστημα;
 Εμείς, η Α.ΕΝ.Κ.,  γι αυτό στείλαμε τις δύο επιστολές στις 23 Δεκεμβρίου  και στις 9 Γενάρη ζητώντας  παρέμβαση του Σωματείου και ενεργοποίηση της Διοίκησης, γι αυτό τις αναρτήσαμε στο διαδίκτυο.
Και όταν προχτές, τη Δευτέρα το μεσημέρι,  βρέθηκα για πρώτη φορά απέναντι στον Πρόεδρο, (καλεσμένη, ως εκπρόσωπος παράταξης,  στην εκδήλωση για την ονομαστική  του εορτή), του είπα "μπορεί να μην είναι της παρούσας στιγμής αλλά εγώ δεν μπορώ να παραβρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση και να μη σας θέσω το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων που παραμένουν απλήρωτοι", συμπληρώνοντας "Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δυσκολεύονται να πληρώσουν την βενζίνη για να έρθουν στη    δουλειά".
Το ίδιο έκανα χθες, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση,  μιλώντας με τον   κ.Τσουκαλά, Περιφερειακό Σύμβουλο, μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.  Ο κ. Τσουκαλάς, όταν πήρε το λόγο στη συνεδρίαση, έκλεισε την ομιλία του με το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων.
Οφείλω να πω, εδώ, ότι ο Πρόεδρος του σωματείου μου είπε χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, ότι  και αυτός είχε ενημέρωσει τον Πρόεδρο κ.Σγουρό για το θέμα.

Δεν ξεχνάμε ότι το θέμα πληρωμής των συμβασιούχων παραμένει ανοιχτό,  δεν τέλειωσε με την επιστολή του Προέδρου.


                                                                                      11-1-2011
                                                                                      Γ. Ασημακοπούλου