Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Καλορίζικος ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α- τα πράγματα τρέχουν για τον διαβαθμιδικό

1η και 2η Συνεδρίαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Εκτύπωση
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α),  Γιάννης Σγουρός, όπως ορίζει το άρθρο 7 της Υπουργικής Απόφασης 52546/16.12.2011 (ΦΕΚ 2854/2011), συγκαλεί άμεσα την 1η και 2η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ν.Α.
Οι συνεδριάσεις  θα πραγματοποιηθούν  την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 13:00 και 14:00 αντίστοιχα, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Στην 1η Συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παραστούν:
Ο Πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών, κ. Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μάκης Βορίδης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε., του ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., των Οικολόγων Πρασίνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Τα θέματα Ημερησίας Διάταξης της 1ης Συνεδρίασης είναι:
  1. Καθορισμός προσωρινού χώρου Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.
Τα θέματα Ημερησίας Διάταξης της 2ης Συνεδρίασης είναι:
  1. Διατύπωση απόψεων για βελτίωση της ιδρυτικής πράξης του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου.
  2. Λήψη απόφασης για ορισμό Ελεγκτών για αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με το άρθρο 4 της Υπουργικής Απόφασης 52546/16.12.2011.
Και στις δύο Συνεδριάσεις καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Δ.Ν.Α.:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΦΟΔΣΑ


Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας


........και αντί να δούμε αυτές τις μέρες στα άθλια κανάλια τι θα φοράνε οι «επώνυμοι» στα διάφορα ρεβεγιόν, ας δούμε και ας δείξουμε στα παιδιά μας  ένα  ευαίσθητο φιλμάκι σαν το «PET SHOP». Κάνει καλό σε όλους μας..
Θωμάς Μπιζάς

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ),

Σύμφωνα με δημοσίευμα την προσεχή Τετάρτη θα συγκροτηθεί σε Σώμα με την εκλογή προεδρείου ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αποτελεί το ΦοΔΣΑ Αττικής, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διάδοχος κατάσταση του ΕΣΔΚΝΑ. Αύριο, θα εκλέξει τους αντιπροσώπους της στο διοικητικό συμβούλιο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και την προσεχή Τρίτη η Περιφέρεια Αττικής.

αναδημοσίευση από αυτoδιοίκηση.gr


ΥΠΕΣ: Αλλάζει το αρχικό σχέδιο για ΦοΔΣΑ

Στις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ένα προσχέδιο για τους ΦοΔΣΑ, και αυτό διότι θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο Καστανίδη-Κουκουλόπουλου, όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει και επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η aftodioikisi.gr και αφορούν κυρίως στην επιλογή της «εταιρικής» μορφής τους.
Όπως είπε, εξάλλου, ο υπουργός στη συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέχρι τότε, μέχρι την ψήφιση του σχετικού νόμου, οι κατά τόπους φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων θα λειτουργούν με τη σημερινή τους μορφή είτε είναι ανώνυμη εταιρεία είτε ΝΠΔΔ κτλ.
Την Τετάρτη το προεδρείο του ΕΔΣΝΑ
Την προσεχή Τετάρτη, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, θα συγκροτηθεί σε Σώμα με την εκλογή προεδρείου ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αποτελεί το ΦοΔΣΑ Αττικής, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διάδοχος κατάσταση του ΕΣΔΚΝΑ. Αύριο, θα εκλέξει τους αντιπροσώπους της στο διοικητικό συμβούλιο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και την προσεχή Τρίτη η Περιφέρεια Αττικής.


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΝΙΚΗ για τους εργαζόμενους ! Σύσταση Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου

για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής .



Άρθρο 1

Σύσταση − Σκοπός





Συνιστάται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, με  την επωνυμία «Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.)» και έδρα την Αθήνα, στον οποίο μετέχουν η μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι που απαριθμούνται στο άρθρο 3 παρ. 1 της παρούσας.

Ο Σύνδεσμος αποτελεί το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) του νομού Αττικής.

2. Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προσωρινή αποθήκευση, η επεξεργασία, η ανακύκλωση και η, εν γένει, αξιοποίηση και διάθεση στερεών αποβλήτων, η λειτουργία σχετικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, καθώς και η αποκατάσταση υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ) εντός της χωρικής αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής.


ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 2854, 16 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Έθνος Κυριακής:Ο Φορέας που θα αντικαταστήσει τον ΕΣΔΚΝΑ θα είναι ιδιωτικού δικαίου.

Είδατε την απόφαση Γιαννίτση "για το νέο καθεστώς του φορέα διαχείρισης" ;
Εμείς όχι.
'Ομως είδαμε το δημοσίευμα του Έθνους ( ξέρετε ποιο είναι το αφεντικό) που κάνει λόγο για Φορέα Ιδιωτικού Δικαίου.

Αν περιμένουμε από τα τηλεπαράθυρα και τις εφημερίδες να βγάλουν απόφαση ... καήκαμε!

Μόλις μάθαμε και σας ενημερώνουμε ότι :

Προγραμματίστηκε η συνάντηση ΠΟΕ ΟΤΑ με Γιαννίτση: Τετάρτη, 21 του μηνός.
Αμέσως μετά υπάρχει συνεδρίαση Ε.Ε. ΠΟΕ ΟΤΑ.

αναδημοσίευση : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

430 εκατ. το πρώτο βήμα για τη διαχείριση απορριμμάτων

Οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων θα κατασκευαστούν εντός των ΟΕΔΑ Φυλής, Ανω Λιοσίων, Κερατέας και Γραμματικού, σε εκτάσεις που σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ είναι ήδη αδειοδοτημένες και επαρκείς.

Στις αρχές του 2012 αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχων οι οποίοι θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική. Τουλάχιστον δύο διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν για την υλοποίηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) σε Φυλή, Ανω Λιόσια, Γραμματικό και Κερατέα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι ΟΕΔΑ περιλαμβάνουν κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης σύμμεικτων απορριμμάτων και μονάδες κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων.


Ο προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά τα 430 εκατ. ευρώ. Το Ελληνικό Δημόσιο θα συνεισφέρει στην κατασκευή των έργων με κοινοτικές ενισχύσεις μέχρι και 140 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό, που θα εξασφαλίσουν οι ανάδοχοι.
Τα έργα θα υλοποιηθούν μέσω Σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με τον νόμο 3389/2005. Ο ανάδοχος θα αμείβεται με βάση τα εισερχόμενα απορρίμματα (gate fee) και την επίτευξη συγκεκριμένων περιβαλλοντικών στόχων και ποιοτικών χαρακτηριστικών. Ο Φορέας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής (ΦΟΔΣΑ), ο οποίος θα διαχειρίζεται τις ΟΕΔΑ, θα αντικαταστήσει τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και θα είναι φορέας ιδιωτικού δικαίου.

The dance of the life tree - Eleni Karaindrou


Λίγο πριν το πρώτο φως της ημέρας, το δέντρο της ζωής, πήρε την ψυχή της λίμνης .........
Η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου 
''Το μετέωρο βήμα του πελαργού''1991