Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ Η Α.ΕΝ.Κ.!!!

Δυο λόγια  μετά τη χθεσινή  γενική συνέλευση

Όσοι βρέθηκαν χτες στη συνέλευση στο ΧΥΤΑ ας μην ξεχάσουν όσα άκουσαν και ας τα μεταφέρουν σε όσους δεν ήσαν.

Ξεκίνησα την ομιλία μου με μια καταγγελία και την εννοώ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.


Τι μάθαμε χτες ;
Στη συνάντηση της Πέμπτης του Υφυπουργού Εσωτερικών Κουκουλόπουλου με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ, τον Πρόεδρο και μέλη της ΕΕ της ΠΕΔΑ και τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γεν. Γραμματέα του Σωματείου, το μήνυμα που δόθηκε είναι :

Αφού ο ΕΣΔΚΝΑ και η ΠΕΔΑ θέλουν την σύσταση του διαβαθμιδικού, το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση της Απόφασης. Υπάρχουν κάποια σημεία που ακόμη δεν έχουν οριστικά λυθεί και αφορούν στην "διοίκηση" του διαβαθμιδικού.

Θα τα βρούν έως την άλλη Παρασκευή; Θα δούμε.
Σίγουρα σε αυτή την υπόθεση, όλοι θέλουν να κερδίσουν χρόνο .
Εξ άλλου, κυκλοφορεί και σενάριο για διορισμό διοίκησης και όχι εκλογή.
Για κάθε ενδεχόμενο, μπορεί να έχουμε και παράταση θητείας της παρούσας διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ.

Μη κοροϊδευόμαστε, οι τελευταίοι που τους ενδιαφέρουν είναι οι εργαζόμενοι.
Η συνάντηση που έγινε την Πέμπτη  ήταν της Διοίκησης με τον υφυπουργό. Ως εργαζόμενοι, θυμίζω ότι περιμένουμε τη συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σωματείο .

Τις επόμενες ημέρες, η Α.ΕΝ.Κ θα δώσει μια αποτίμηση όλων των δεδομένων , όπως εξελίχτηκαν χρονικά και θα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Όμως, τι άλλο μάθαμε χτες;

ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ Η  Α.ΕΝ.Κ.!!! ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ !!!
ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!!

Και επειδή οι έμπειροι του ΔΣ μιλάνε για ενότητα, να το πούμε ακόμη μία φορά : Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση σε ενότητα των παραγόντων, της συγκάλυψης και των εξυπηρετήσεων δεν έχει θέση.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

Θυμίζω, ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου αποφάσισε να μη με ειδοποιήσει και να μην παρευρίσκομαι στη συνάντηση της Διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών.

Επίσης, θυμίζω ότι την Παρασκευή, χωρίς απόφαση ΔΣ για αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε αποφασίσει η ΓΣ, ο ΣΜΑ και ο ΧΥΤΑ λειτούργησαν.

Και κάτι ακόμη, για τους συναδέλφους - έμπειρους συνδικαλιστές.
Τι έχουν πάθει και δεν τους αρέσει να ακούνε για τον Σγουρό; Καταλαβαίνω τους Δημάρχους, δεν θέλουν να χάσουν τον πρώτο ρόλο. Καταλαβαίνω την παρούσα Διοίκηση, θέλει να προχωρήσει το δικό της σχέδιο με τις μονάδες κλπ.
Αλλά αυτοί; Τι πρόβλημα έχουν; Συναισθηματικό δέσιμο με τους δημάρχους, όπως και με το ΧΥΤΑ στα Άνω Λιόσια;

Πάντως, εγώ τους έχω εμπιστοσύνη. Αν αύριο έρθει ο Σγουρός θα το ξεπεράσουν και γρήγορα θα δεθούν συναισθηματικά και με αυτόν.

                                                                                                        Γεωργία Ασημακοπούλου